Cornuri din aluat dospit cu branza si zmeura

Cornuri din aluat dospit cu branza si zmeura

Ingrediente

  • 350 g faina de grau
  • 35 g drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt moale
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml de lapte bine incalzit
  • 1/2 lingurite de sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente (pentru 15 bucati):


Aluat pentru cornuri: 350 g faina de grau, 35 g drojdie proaspata, 3 galbenusuri, 100 g de unt moale, 3 linguri de zahar, 250 ml de lapte bine incalzit, 1/2 de lingurita de sare. 


Umplutura: 500 branza de vaci grasa, 2 oua, 6 linguri zahar, coaja de portocala rasa, ½ pahar zmeura (poate fi congelata), 50g unt topit pentru ungerea cornurilor

 

  1. Drojdia se dizolva in lapte, se adauga o lingura de zahar si o lingura de faina. Amestecam si asteptam pana cand incepe sa dospeasca.
  2. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, restul de zahar si amestecam. Se adauga dospeala si amestecam cu o lingura. Amestecand continuu, adaugam in ordine galbenusurile, untul inmuiat si facem aluatul. Aluatul trebuie sa fie moale, elastic si trebuie sa se desprinda de mana.
  3. Bolul cu aluat se acopera si se lasa 1 ora sa creasca.  
  4. In acest timp preparam umplutura: se freaca branza de vaci cu ouale, zaharul si coaja de portocala.
  5. Cand aluatul a crescut, se intinde si se taie in fasii groase, pe care le impartim in bucati mai mici. Deasupra lor se pune umplutura de branza, iar deasupra cateva fructe de zmeura.
  6. Se ruleaza cu umplutura in interior, iar capetele aluatului se indoaie dedesubt.
  7. Se introduc in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
  8. Dupa coacere si racire, peste cornulete se toarna unt topit.