Prajitura Tedi

Prajitura Tedi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 pahar de faina
  • o lingurita cu varf de praf de copt
  • 1 suc Tedi (sticla mare 900 ml) – aroma la alegere: de ex. mar- morcov-banana
  • 2 budinci cu gust de frisca
  • 2 pahare de smantana frisca 30% (fiecare de 330 ml)
  • 1 plic de jeleu de portocale
  • ciocolata cu lapte

Instructiuni de preparare

Blatul de pandispan: 

  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, mixam pana cand compozitia devine pufoasa si zaharul se dizolva. La final adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam incet.
  2. Aluatul se coace la 180 de grade C, cca. 20-25 minute. 


Stratul Tedi:

  1. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe  ambalaj, numai ca laptele il inlocuim cu suc. Budinca se omogenizeaza foarte bine ( ca sa nu fie cocoloase) intr-un pahar cu suc, iar pe urma le turnam in sucul care fierbe, amestecand. Cand budinca incepe sa se intareasca, o scoatem de pe foc.
  2. Turnam repede peste budinca jeleul instant si amestecam, ca sa se dizolve. Calda, (nu fierbinte!) compozitia se toarna pe blatul de pandispan. 


Stratul "spuma":

  1. In 3/4 pahar de apa fierbinte se dizolva jeleul, se pune intr-un loc rece ca sa se intareasca si apoi se toarna in frisca preparata mai devreme. Aceasta compozitie se aseaza pe stratul Tedi racit.
  2. Pe deasupra se rade ciocolata. 


Prajitura este buna cateva ore dupa preparare, pastrata la rece.