Tarta cu Praz si Ciuperci

Tarta cu Praz si Ciuperci

Ingrediente

  • 400 g de faina
  • 250g unt
  • 60 ml apa rece
  • 2 varfuri de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • Ingrediente pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250g unt
  • 60 ml apa rece
  • 2 varfuri de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 fire de praz
  • 300 g ciuperci champignion
  • 2 linguri de unt
  • Ingrediente pentru sos:
  • sare, piper
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 350 ml lapte
  • 200 g cascaval
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de frunze de patrunjel

Instructiuni de preparare

  1. La inceput facem aluatul. Turnam faina, sarea si zaharul intr-un bol, turnam laptele rece si amestecam. La sfarsit turnam apa si framantam aluatul.
  2. Punem aluatul in frigider pentru minim 30 de minute. Dupa scurgerea acestui timp, scoatem aluatul, il intindem si il asezam intr-o tava speciala pentru tarte. Se inteapa aluatul cu o furculita si il coacem in cuptorul preincins la 200 de grade.
  3. Intre timp taiem prazul si ciupercile. Prazul se tine in apa clocotita 3 minute, dupa care se varsa apa. Ciupercile se calesc in unt. Dupa evaporarea apei, adaugam prazul si mai lasam inca putin pe foc. Umplutura se intinde pe aluat.
  4. Sosul. Topim untul intr-o cratita, adaugam faina, iar atunci cand se incorporeaza turnam laptele. Amestecam in continuu. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga cascavalul ras si galbenusurile, amestecand energic. La final presaram patrunjelul.
  5. Turnam sosul peste tarta si coacem totul aproximativ 30 de minute in cuptorul preincins la 200 de grade.