Tarta cu Praz si Ciuperci

Tarta cu Praz si Ciuperci

Ingrediente

  • 400 g de faina
  • 250g unt
  • 60 ml apa rece
  • 2 varfuri de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • Ingrediente pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250g unt
  • 60 ml apa rece
  • 2 varfuri de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 fire de praz
  • 300 g ciuperci champignion
  • 2 linguri de unt
  • Ingrediente pentru sos:
  • sare, piper
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 350 ml lapte
  • 200 g cascaval
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de frunze de patrunjel

Instructiuni de preparare

1.    La inceput, facem aluatul. Turnam faina, sarea si zaharul intr-un bol, adaugam laptele rece si amestecam. La sfarsit, turnam apa si framantam aluatul.
2.    Punem aluatul in frigider pentru minim 30 de minute. Apoi, scoatem aluatul, il intindem si il asezam intr-o tava speciala pentru tarte. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
3.    Intre timp, taiem prazul si ciupercile. Pregatim prazul tinandu-l in apa clocotita 3 minute. Calim ciupercile. Dupa evaporarea apei, adaugam prazul gata pregatit si mai lasam inca putin pe foc. Umplutura se intinde pe aluat.
4.    Sosul. Topim untul intr-o cratita, adaugam faina, iar atunci cand se incorporeaza,adaugam laptele. Amestecam in continuu. Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Adaugam cascavalul ras si galbenusurile, amestecand energic. La final, presaram patrunjelul.
5.    Turnam sosul peste tarta si coacem totul aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.