Scoala sigurantei Tedi 2020-2021

Din nou la Scoala sigurantei Tedi. Inca un an plin de informatii foarte utile pentru siguranta elevilor de clasa I.

O noua generatie de elevi de clasa I invata despre ce inseamna si care sunt regulile de baza pe care trebuie sa le urmeze pentru a fi in siguranta. Este al 7-lea an in care Tedi, impreuna cu invatatori din toata tara si cu reprezentanti ai Politiei Romane prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, ajunge in salile de curs - fizic sau online - pentru a interactiona cu cei mici in cadrul unor lectii gandite pentru a fi interesante si provocatoare.
Cele mai recente lectii la care Tedi a participat online s-au desfasurat la Scoala Gimnaziala ,,Pavel Dan’’ din Tritenii de Jos, judetul Cluj si la Scoala Gimnaziala ,,Ioan Badescu" din Popesti-Leordeni, judetul Ilfov. Cei mici au fost foarte incantati de intalnirea cu Tedi si au fost foarte atenti la informatiile primite privind prevenirea, recunoasterea si gestionarea bullyingului si relatiile cu colegii.

Nunarul mare de elevi inscrisi, 36.411 in anul scolar 2021-2022, arata o data in plus ca initiativa lui Tedi este tot mai apreciata de la an la an. In anul scolar 2020-2021 au fost inscrisi 34.041 de elevi din toata tara.
Si, pentru ca le plac provocarile si informatiile furnizate de Tedi in brosura pe care le-o pune gratuit la dispozitie an de an, elevii inscrisi la aceasta editie s-au grabit sa trimita in numar mare fotografii cu activitatile in care au fost implicati.

„Cu totii ne dorim sa traim intr-o lume mai sigura si ma bucur mult ca Programul «Scoala sigurantei Tedi» vine in sprijinul elevilor, parintilor si invatatorilor cu o serie de activitati educative privind siguranta copiilor (acasa, la scoala, pe strada, in vacante, in mediul online). Deoarece la aceasta varsta copiii percep pericolele intr-un mod mai putin constient, consider ca toate experientele de invatare oferite de acest program ii ajuta pe elevi sa-si dezvolte abilitati de viata solide/relevante, cu privire la siguranta lor si a celor din jur. Elevii mei sunt tare entuziasmati sa invete despre SIGURANTA alaturi de Tedi, care le pregateste activitati distractive, atractive si muuuulte jocuri.

Apreciez in mod deosebit materialele educative gratuite (cartile de colorat, brosurile, pliantele informative) puse la dispozitie de catre organizatorii programului si le consider un sprijin in proiectarea activitatilor desfasurate cu elevii. Gasesc foarte utile si resursele oferite de site-ul scoalatedi.ro (filmuletele educative si jocurile). Siguranta ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru noi toti. Imi doresc ca «Scoala sigurantei Tedi» sa ajunga in cat mai multe scoli din Romania. Este un program extrem de valoros.’’- doamna Mirela Canonenco, cadru didactic la Şcoala Gimnaziala ,,Pavel Dan’’, Tritenii de Jos, Cluj.

Vezi si

  • Tedi si prietenii naturii la finalul primei editii nationale

    Peste 36.000 de prescolari de grupa mare de la gradinite de stat si private au incheiat prima editie desfasurata la nivel national a programului de educatie ecologica Tedi si prietenii naturii.
    DETALII →
  • O noua serie de absolventi ai Scolii sigurantei Tedi

    Peste 55.000 de elevi de clasa I din toata tara incheie cursurile celei de-a 9-a editii. Pe tot parcursul anului scolar, au fost atenti la lectii, realizate prin jocuri si activitati educative, s-au implicat cu multa responsabilitate in rezolvarea sarcinilor.
    DETALII →